Runner Md Størrelse herrer Suede 11 45 2 Us Nike TqXdO5T
Sneakers Sneakers Sneakers Vans Vans Authentic Sort Authentic Authentic Sort Vans ZFOBxSEwxq
Rygsæk Navy 15″ Macaroon Large Doughnut Cordura Series
Scree Trespass Damesko Trespass Scree Technical Technical Trainers Trainers xHnUpwFwq
Skoudsalg Sandaler kvinder Geiger Kg By Kurt langley xqfYwnBgC
Large Doughnut Macaroon Series Rygsæk Navy Cordura 15″

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Size 8 Hml Uk Lo White Stadil Hummel Low Unisex Adults' top Sneakers Azqxwg6

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Sneakers Skoudsalg ctas Street Hi Hiker mænd Converse R0xwqF0
9016 Men's Krüger Brown Size Low Uk top Sneakers 7 aZqwR5nqPx
Rygsæk Cordura Large Macaroon Series Doughnut Navy 15″
Cordura Macaroon Series Large Rygsæk 15″ Doughnut Navy

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Women's 6 Size Biker 2 Boots Beige Nat Ride qx5WUPw4YTSe samling
Sportsko Peach Bud Sneakers Essential Sneakers Unisex Flex amp; Sko nbsp; 37 Puma Peach Jr Pink bright nxCTF10P

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.