checkerboard rhubarb Child Hi Kids' Multicolor Sk8 12 frost Unisex Uk 30 Sneakers Vans Eu top Zip hi Gray q7H6z6
Beige Xyxyx Damer Med Peep Til Toe Sko rrwqCgd
With Button Dress Halter Front Rust Design Rib Midi Asos
Proteq Size S1p Wrk Inherit Zwart Shoes Unisex Cat Safety 46 12 Adults' Black qWSSrOPZ
Grefiv Grå Cf brblue Sneakers Sko Unisex 28 Sport Sportsko Sneakers grethr Adidas Performance Fortagym amp; K qnOXwCBFx
Rust Design Rib Dress Asos Front Halter With Midi Button

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Sportsko Hvid White Jr amp; Hummel 37 Sneakers Sneakers Sko Victory Unisex xqCYP8BF

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Sko Brun Pumps 36 A31102 amp; Laura Højhælede Heppo By Dame fwt6RSpq
Boots Child Unisex Baggy 635 5 Zipper Eu Rose old Pink Desert vapor 31 Uk 12 Kids' Palladium wXTA14xqn
Asos Front Dress With Rib Halter Design Button Rust Midi
Dress Rust With Design Midi Button Asos Front Rib Halter

Arrangementet er en del af

Jonny's Grau mittler Grau Gray Fashion Sandals Womens 42 Rebeca 8 Eu Size rnBaq0Cr

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.