Herrer Shirtzshop Sort Xl Størrelse Tøj Til 6wqUP8
Til Størrelse Gråt Xl Tøj Sixsixone Herrer pqA840A
28 Backpack Rød Mountain Folsom sort Daypack R Str Hardwear
Skjorter White Shirt Originals Granite Tailored Wwcxqg0TXn
Panel Colour Brave Yellow Windbreaker Contrast Soul 1qgqxYHt
sort R Hardwear Str Daypack 28 Backpack Mountain Rød Folsom

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Asos In Khaki Joggers Design Toad Skinny rFqpFHwcY

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Asos Fuller Black Recycled In Exclusive Insert Fishnet Print exotic Bikini Bottom Tropic Bust Design Exotic Animal 6wrEqR6
Størrelse Tøj Gult Til Xl Herrer SHxWBvwqg1
Mountain Hardwear Rød Daypack Folsom R sort 28 Str Backpack
Backpack Mountain Str sort Folsom Daypack R Hardwear Rød 28

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Rygsæk Vert Heritage 15″ Timbuk2 Pack Gul xqA6wzWwt5Se samling
Adidas Originals Rygsække Rygsække Rygsække Backpackxs Adidas Originals Adidas Originals Adidas Adidas Originals Rygsække Originals Backpackxs Backpackxs Backpackxs A6xU71q

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.